Curriculum

Ismo Hintsala, Diplomiurkuri, Diplomipianisti

Ismo Hintsala (synt.1975) on opiskellut urkujensoittoa ja pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Helsingissä vuodesta 1995. Opettajana hänellä on ollut urkujensoitossa professori Kari Jussila. Lisäksi hän on osallistunut mm. Hans Fagiuksen, Naji Hakimin, Lorenzo Ghielmin ja Michel Bouvardin urkumestarikursseille.

Vuosina 2002 ja 2003 Hintsala jatkoi urkujensoiton opintojaan Pariisin Konservatoriossa (CNSM) Notre-Damen pääurkurin professori Olivier Latryn luokalla. Urkujensoiton diplomitutkinto valmistui vuonna 2003 maksimipistein.

Hintsalan pianonsoiton opettajana Sibelius-Akatemiassa on ollut Jussi Siirala. Pianon mestarikursseilla opettajina ovat olleet Ivari Ilja (Tallinna), Martin Hughes (Berliini), Willem Brons (Amsterdam), Jan-Marisse Huizing (Amsterdam) ja Håkan Austbo (Oslo). Pianodiplomi valmistui vuonna 2002.

Hintsala on työskennellyt lehtorina Oamkissa vuodesta 2003. Ismo Hintsala toimii myös säännöllisesti vierailevana opettajana ja esiintyjänä Piteån musiikkikorkeakoulussa Ruotsissa sekä Triesten ja Materan konservatorioissa Italiassa. Lisäksi hän esiintyy urkurina Suomen lisäksi mm. Saksassa, Itävallassa, Virossa, Italiassa, Ranskassa, Espanjassa ja vuonna 2020 myös Yhdysvalloissa.

Ismo Hintsala on keskittynyt pianomusiikissa erityisesti Chopiniin, Poulenciin ja Beethoveniin, sekä uruissa ranskalaiseen romantiikkaan, Lisztiin sekä Bachiin.