CD-levyjä

———

Uusi CD !

J.S.Bach: Six Trio Sonatas

(äänitetty 2019)

Maailman kauneimmaksi urkumusiikiksi luonnehdittu kokoelma. Sointielämyksen takaa hieno äänitys huippulaatuisilla Oamkin urkusalin barokkiuruilla, ja upea tilava, erittelevä ja pehmeä akustiikka.

Musiikkikriitikko Seppo Heikinheimo sanoi aikanaan, että jokaisessa urkukonsertissa tulisi soittaa Bachia, koska se on niin hyvää ja kaunista. Samoin hän sanoi, että jos joku joskus esittää kaikki kuusi triosonaattia, hän on siellä paikalla etupenkissä kuuntelemassa. Näiden sonaattien vastustamattoman kauneuden takia olen niitä pitänyt ohjelmistossani kahdenkymmenen vuoden ajan, kypsytellyt, tutkinut lisää ja harjoitellut niitä kaikkia. Olen viime aikoina esittänyt koko setin konsertissa, kahteenkin otteeseen, Oulun urkupäivillä maaliskuussa 2019 ja Haukiputaan urkumaratonissa marraskuussa 2019. Ei näkynyt Seppoa etupenkissä, aika jättänyt jo hänestä. Tässä nyt nämä upeat sonaatit ensimmäisenä suomalaisena levytyksenä.

Hinta 20e +pk

Tilauspuhelinnumero +358 40 541 7793

J.S.Bach: Organ Toccatas

(äänitetty 2006)

Cd-levyllä soivat kaikki J.S. Bachin loisteliaat urkutoccatat.

Toccata ja fuuga d-molli BWV 565 on ehkä maailman tunnetuin urkusävellys. Toccata, adagio ja fuuga C-duuri BWV 564 kuuluu myös Bachin esitetyimpien urkusävellysten joukkoon. Toccata ja fuuga ”doorinen” BWV 538 on niitä harvoja sävellyksiä, jotka Bachin tiedetään varmuudella esittäneen; paikka ja aika tiedetään. Konserttomuotoinen Toccata ja fuuga F-duuri BWV 540 voidaan hyvin sanoa olevan suurta urkumusiikkia. Toccata on tahtimäärältään Bachin pisin urkuteos.

Oulun ammattikorkeakoulun urkusalin urut valmistuivat opetus- ja konserttisoittimeksi maaliskuussa 2006. Soitin on erityisen sopiva J.S.Bachin musiikkiin, sillä se rakennettiin Bachin aikalaisen Gottfried Silbermannin tyyliin ja viritettiin ajan tavan mukaan korkeaan ns. Chorton- viritystasoon (a’=467 hz).

Organ Toccatas CD hinta 20e +pk

Nivalan vanhat urut

Vuonna 2008 äänitetty Nivalan seurakunnan tilaus-CD sisältää kokoelman monipuolista urkumusiikkia esitettynä seurakunnan vanhoilla uruilla, muistoksi ennen uusien urkujen asentamista. Vanhoja urkuja säädettiin ja viritettiin monta työpäivää parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Vanhoista uruista siirrettiin osa äänikerroista uusiin urkuihin.

Levyä voi tiedustella Nivalan seurakunnasta. https://nivalansrk.fi/